Boost je wifi met een nieuw wifi-kastje

Boost je wifi met een nieuw wifi-kastje

Heb jij weer. Loopt net het internet vast terwijl je een belangrijke Teamsvergadering in moet. Dat trage internet was altijd al irritant, maar in de huidige thuiswerksituatie moet je er echt niets meer van hebben. Misschien hebben wij hier wel een (simpele) oplossing voor je: vervang je wifi-kastje.

Router, modem en het wifi-kastje
Waarschijnlijk heb jij thuis maar één kastje staan. Dat kan kloppen. Bij de meeste internetproviders krijg je namelijk een modem en router ineen. Een modem zorgt voor het signaal. De router zorgt er vervolgens voor dat het signaal wordt verspreid over de apparaten die internet nodig hebben. In de volksmond noemen we dit ene kastje ook wel het wifi-kastje. Wel zo gemakkelijk.

Zelf even checken
Je kunt een aantal dingen nalopen om erachter te komen of jouw wifi-kastje aan vervanging toe is. Op https://fast.com/nl/ check je of het goed zit met je internetsnelheid. En bedenk ook of deze internetsnelheid past bij je gebruik.
Idealiter staat je wifi-kastje op een centrale plek in huis. Dit zorgt voor het beste signaal. Maar soms ben je helaas aangewezen op de meterkast op het balkon.
Beginnen de jaren te tellen? Daar heeft jouw wifi-kastje soms ook last van.
De snel- of traagheid van je internet
Logischerwijs denk jij aan je internetabonnement als je favoriete Netflix-serie weer eens vastloopt. Maar dit is niet altijd de oorzaak. Een van de meest voorkomende oorzaken is namelijk de router. Na vier jaar kun je deze als verouderd beschouwen en kun je dit dus gaan merken.

Jeff Stans

Related Posts

Duurzame energie voor een groenere toekomst

Duurzame energie voor een groenere toekomst

Bestaat goedkoop internet eigenlijk wel?

Bestaat goedkoop internet eigenlijk wel?

De evolutie van het (snelle) internet

De evolutie van het (snelle) internet

Het voordeel van combinatievoordeel

Het voordeel van combinatievoordeel

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *