5 thuiswerktips voor een betere internetverbinding

5 thuiswerktips voor een betere internetverbinding

Het ‘nieuwe werken’ van dit moment: thuiswerken. Door het coronavirus moeten veel Nederlanders verplicht overstappen op deze manier van werken. Als je beroep het toelaat om thuis te werken, is dat ook het advies. Dat betekent geen fysieke vergaderingen, praatjes bij het koffieapparaat en wandelingen na de lunch. Zit jij ook thuis? Dan kun je misschien wel wat (technische) tips gebruiken. Wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rij.

1. Voorkom afleiding van andere apparaten
Een mobiel naast je hebben liggen kan normaal gesproken al verleidelijk zijn, maar in je huiselijke omgeving is de drempel nog lager om toch even dat appje te beantwoorden. Moet je voor je werk telefonisch bereikbaar zijn, zet dan je Whatsapp en e-mail notificaties uit. Zo kunnen collega’s je bereiken, maar raak je niet bij elk appje afgeleid. Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld elk half uur of uur even kijkt of je belangrijke berichten hebt. Dan kun je rustig werken.

2. Wifi-signaal versterken
Een goed wifi-signaal is in tijden van thuiswerken meer gewenst dan ooit. Is je wifi-signaal niet erg sterk? Er zijn gelukkig verschillende manieren om je wifi-signaal te versterken. Probeer je router eens op een andere plaats te zetten. Het liefst zo hoog en vrijstaand mogelijk. Zorg er ook voor dat in de ruimte van de router geen andere apparaten staan die werken op radiogolven. Zoals een magnetron of babyfoon. En als je het helemaal goed wil doen richt je het signaal de goede kant op, dus laat hem niet naar buiten gericht staat. Helpt dit niet? Dan hebben we nog een iets technischere optie; kies het minst gebruikte wifi-kanaal. Veel routers zijn standaard ingesteld op 6 (je hebt 1 t/m 13). Grote kans dat je buren deze ook gebruiken en het wifi-signaal hierdoor verstoord wordt. Hoe je het wifi-kanaal kunt veranderen, verschilt per type router. De meeste providers hebben hierover informatie op hun website staan. Als je er niet uit komt, kun je het best even contact opnemen met je provider.

3. Voorkom technische problemen
Nu iedereen massaal thuis achter de laptop zit, wordt er veel gevraagd van de providers. Om goed te kunnen werken en die vergadering online te kunnen houden, heb je goed en snel internet nodig. In onze vergelijker hebben we goede deals die het thuiswerken net wat fijner kunnen maken. Je vindt er ook de download- en uploadsnelheden van de providers. Zo zie je meteen welke provider voor jou het snelste en goedkoopste internet kan leveren. Mag de monteur je nieuwe pakket niet komen installeren vanwege het coronavirus? Zorg er dan voor dat je in de vergelijker niet het vakje ‘monteur’ hebt aangevinkt. Dan weet je zeker dat je het pakket ook zelfstandig zou moeten kunnen installeren.

Jeff Stans

Related Posts

Duurzame energie voor een groenere toekomst

Duurzame energie voor een groenere toekomst

Bestaat goedkoop internet eigenlijk wel?

Bestaat goedkoop internet eigenlijk wel?

De evolutie van het (snelle) internet

De evolutie van het (snelle) internet

Het voordeel van combinatievoordeel

Het voordeel van combinatievoordeel

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *